Måten vi handler på, eller nærmere bestemt, måten vi betaler på har endret seg betydelig den siste tiden.

Nordmenn flest har sluttet å bruke sedler og mynter – faktisk viser World Payments Report for 2019 at ingen land i verden har så mange kontantløse betalinger per innbygger som oss – og nå er mange i ferd med å legge vekk kortet også.

Framveksten av nye betalingsløsninger er med på å gjøre hverdagen enklere for folk flest, og som banken din legger vi til rette for at du og andre kunder kan være med på utviklingen. Slik kommer du i gang med morgendagens betalingsløsninger – i dag:


Google Pay

Vi forsøker hele tiden å utvikle teknologi som gjør at du som kunde kan ta i bruk nye betalingsmåter, og dette er det ferskeste tilskuddet i rekken. Alle som har bankkort eller kredittkort fra oss kan betale med Google Pay. Det betyr at du kan bruke Android-mobilen din til å betale for varer i butikker som støtter kontaktløs betaling. For å komme i gang trenger du bare å laste ned Google Pay-appen og legge til kortet ditt. Enkelt og greit!

Last ned Google Pay her


Vipps

Sjansen er stor for at du allerede har Vipps på mobilen og bruker den aktivt til vennebetaling. Vipps i kombinasjon med bank- og kredittkortet fra banken din er perfekt for enkel og rask betaling i små kiosker, fotballcuper og loddsalg. Du kan lære mer om dette her.

Last ned Vipps til Android

Last ned Vipps til iPhone


Kontaktløs betaling med kort

Norge er i ferd med å bli et kontantløst samfunn, og mye av grunnen kan tilskrives kontaktløs betaling. Det gjør det nemlig mye enklere å bruke bankkort og kredittkort til å betale store og små beløp. Alle våre bankkort og kredittkort er selvsagt klargjort for kontaktløs betaling – det vil si at det sitter en ørliten radiosender i kortet som kommuniserer med betalingsterminalen. Du tæpper bare kortet ditt mot terminalen, og et halvt sekund senere er transaksjonen fullført.

Har du ikke kontaktløst bankkort? Bestill nytt bankkort her


Klokkebetaling

Har du en smartklokke fra Fitbit eller Garmin, og bankkort eller kredittkort fra oss? Da kan du betale kontaktløst med smartklokken din. Perfekt for en liten handletur på vei hjem fra trening, eller når du har glemt lommeboka og mobilen hjemme. Smartklokkene bruker Near Field Communcation (NFC) for å gjennomføre kontaktløse betalinger. Alt du trenger å gjøre er å tæppe klokka mot betalingsterminalen.

Slik kommer du i gang med klokkebetaling


Tar du handelen på nett?

Stadig flere nordmenn velger å fylle opp handlekurven foran pc-skjermen eller på mobilen og andelen av oss som foretrekker netthandel vokser hvert år.
En hovedregel ved netthandel er at betalingen bør helst skje med kredittkortet. Da får du gode reklamasjonsrettigheter dersom varen du har bestilt aldri dukker opp i posten eller viser seg å være feil.

Flere gode sikkerhetstips finner du på vår side om Kortsvindel. Se filmene og lær mer.